Петима ученици от Бургас се класираха за втория тур на конкурса „Аз готвя най-добре“

10:17, 18 апр 17 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петима ученици от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас (популярна със старото си име ТОХ) продължават напред в конкурса „Аз готвя най-добре“. Това съобщиха организаторите на надпреварата – Кулинарната академия на Швейцарската образователна група (SEG) и проектът ДОМИНО за дуално обучение.

Александър Иванов, Георги Георгиев, Камелия Тодорова, Халиме Кралъ и Костадин Джартов са сред 11-те участници, които са се представили най-добре в написването на кратко есе по темата „Удоволствието да готвиш за другите“.

До 1 май те ще трябва да подготвят видеоклип от 2-3 минути, в който за представят виждането си на тема „Моят ресторант“. Журито и гласуване в социалните медии ще определят тримата победители.

Първата награда е едноседмичен курс „Въведение в кулинарното изкуство“ в Кулинарната академия в Швейцария. Втората награда е двудневно участие в Дните на отворени врати на Швейцарската образователна група в Швейцария, а третата е книга с рецепти и готварска престилка от музея на прочутия шеф Антон Мозиман.

В първия тур 30 ученици са изпратили есета, в които са разказали за кулинарните си мечти и избора да се отдадат на тази професия. „Изключително съм впечатлен от мотивацията и силните емоции, които участниците изпитват към кулинарното изкуство. Определено най-важната съставка от рецептата за успех в този бранш - страстта към готвенето, гори в сърцата на тези ученици“, споделя Горан Йорданов, регионален мениджър за Източна Европа на Швейцарската образователна група и член на журито на конкурса. „Есетата, които получихме, са доказателство, че техните автори още от ранна възраст съвсем съзнателно са избрали тази професия и имат не само виждане какво искат да постигнат като професионална кариера, но и как да го направят“, допълва Петя Евтимова, ръководител на ДОМИНО.

Конкурсът „Аз готвя най-добре“ е насочен към учениците, които учат за готвачи в четирите дуални паралелки по ДОМИНО в професионалните гимназии по туризъм в градовете Бургас, Добрич, Стара Загора и Перник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама