„Нефтохимик 2010“ е волейболният шампион на България

20:59, 17 апр 17 / Спорт 25 523 Шрифт:
Автор:

„Нефтохимик 2010“ стана шампион на България по волейбол. Бургазлии победиха тима на „Moтана“ с 3:1 гейма в четвъртия мач от финалната серия и с общо 3 на 1 победи станаха първенци в Суперлигата. За последен път преди днешния ден титлата е идвала в Бургас преди десет години.

Снимки: Topnovini.bg

Решаващата среща в зала „Младост“ нефтохимици започнаха с победа с 25:20 в първия гейм. „Монтана“ се окопити в началото на втория гейм и поведе с 5:1. Бургазлии бързо изравниха и след това дори поведоха с 16:12. Гостите пак натиснаха и изравниха за 19:19. Решаващите точки обаче бяха за домакините, които спечелиха гейма с 25:22.

„Нефтохимик“ се отпусна в третия гейм и позволи на монтанци да го спечелят с 25:19.

Четвъртият гейм започна отново с предимство за гостите, които в един момент дръпнаха с четири точки напред. „Нефтохимик“ стъпи на краката си по средата на гейма, изравни, поведе и накрая победи с 25:19.

След последната точка препълнената до отказ спортна зала „Младост“ избухна в екстаз. Играчите на треньора Петър Дочев дълго се прегръщаха на терена, а публиката скандираше неистово името на отбора.

Златните медала и шампионската купа на „Нефтохимик 2010“ връчи кметът Димитър Николов. Отборът получи и чек от 15 000 лв. от Българската федерация по волейбол.  

Снимки: Topnovini.bg

В залата бяха и знаменитите български волейболисти и настоящи членове на Управителния съвет на БФВ Любомир Ганев и Евгени Иванов.

„Много съм доволен, че „Нефтохимик“ спечели шампионската титла, защото те показаха как се прави професионален волейбол. Привлякоха силни играчи и веднага се видя разликата в отбора“ – каза Любо Ганев. И с типичното си чувство за хумор добави: „Написах му оня ден на Вальо Братоев идвам да ви наградя в понеделник, да не ми направите някакъв номер сега, напразно да бия път. Но бях сигурен, че ще победят“.

Самите братя Братоеви също изразиха задоволството си и казаха, че не съжаляват, че са дошли да играят в Бургас.

„Защото, макар и да е в България, за мен това да играеш волейбол и да побеждаваш е било винаги на първо място и е много приятно изживяване“ – сподели Георги. Брат му Валентин каза, че се чувства доволен от това, че са успели да си свършат работата така, както трябва, след като са се присъединили към „Нефтохимик“. „За мене казаната дума и свършената работа са най-важни. И съм щастлив, че доказахме на много хора, които не искаха да ставаме шампиони, че там, където сме, градим хубави неща“ – коментира той.

На втори място в шампионата се класира отборът на ЦСКА, който спечели редовния сезон, но беше отстранен от „Нефтохимик“ в полуфиналите. „Монтана се окичи с бронзовите медали в Суперлигата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама