Благуните гостуват за първи път на живо в Бургас

15:01, 17 апр 17 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Симпатичните герои от първия български куклен сериал „Благуните”, които всяка вечер в продължение на два сезона пожелаваха „Лека нощ” на децата от телевизионният екран, ще гостуват за първи път в Бургас, Русе и Варна, съобщиха организаторите. Благуните ще оживеят на театрална сцена в спектакъла „Още един прекрасен ден”, като в Бургас това ще се случи на 17 май в Дома на нефтохимика. Представлението е с начален час 18.00 ч. 

Билетите вече са в продажба. Цената им е от 8 до 12 лв., а деца до 4-годишна възраст ще влизат безплатно, но без право на седящо място.

След успеха на детският телевизионен сериал „Благуните“ и големият брой гледания на епизодите в интернет, екипът на театър „Вилекула” създаде прекрасен детски театрален спектакъл с добре познатите герои. Премиерата на Благуните на живо – „Още един прекрасен ден” беше в на края на февруари, а от тогава насам любимците на децата всеки ден получават многобройни покани да гостуват в различни градове на България. Това е и причината спектакълът да тръгне на своето първо пролетно минитурне в трите града. Благуните планират още срещи с малките си фенове и в други градове на страната през есента.

В „Още един прекрасен ден” децата ще се докоснат до любимите си куклени герои, ще се потопят в техния свят и заедно ще преживеят весели и поучителни истории. Изключително красиви, пъстри и цветни куклите са специално преработени за сцена, а декорите са пищни и с впечатляващи размери. В спектакъла намират място най-хубавите и весели песнички от сериала, а също и нови специално написани, които учат децата да бъдат по-добри, по-уверени в себе си и по-леко да се справят с трудностите. „Още един прекрасен ден“ ще разкрие поредният забавен ден с Благуните, изпълнен с много смях, добро настроение, поучителни моменти, музика и танци.

Автор и режисьор е Илиян Илиев, сценограф Кирил Наумов, кукли Благовеста Василева, музика Димо Стоянов от ПИФ и Аликсандър Дойчев. Участват актьорите Елиза Илиева, Момчил Михайлов, Златина Йорданова, Янко Стоянов, Явор Зехиров, Мая  Гелева, Нели Славова, Краси Кирчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама