Приморско приема европейски симпозиум за опазване на биоразнообразието

11:50, 17 апр 17 25 652 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първият европейски симпозиум: „Проучване, опазване и управление на биоразнообразието на Европейските морски крайбрежия (RCMBES)“, ще се проведе от 8 до 12 май тази година в Приморско, съобщават от Изследователския център ЕКОПАН.

Основна цел е инициирането на международна интердисциплинарна изследователска общност за опазване на крайбрежното биоразнообразие, в духа на програмата на ЕС за Черно море.

По време на симпозиума ще бъдат обсъдени и оценени консервационното значение и състоянието на различни биотични групи. Ще бъдат очертани мерки за по-ефективна работа в тази област. Ще бъдат представени добри практики за опазване на крайбрежното биоразнообразие в сътрудничество с учени, общини и частния сектор. Ще бъдат очертани мерки за по-ефективна работа в тази област.

Симпозиумът се организира от ОПИМОС и ЕКОПАН в сътрудничество с Българската академия на науките, Софийския университет „Св. Климент Охридски” и „Приморско клуб”.

Срещата в Приморско поставя началото на богат конгресен и конферентен календар по българското Черноморие през сезон 2017.

По-късно стана ясно, че жената е Калина Недева – пенсиониран доктор от окръжната болница в Бургас. Тя е прекарала 28 часа сама в планината при дъжд, мъгла и минус 2 градуса, информираbTV . Успяла е да се спаси, като е вървяла, без да спира, цяла нощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама