Богата празнична програма на Великден в Бургас

10:10, 16 апр 17 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много музика и забавление очакват жителите и гостите на Бургас на празничния неделен Великден.

Събитията започват от 11:00 на площад "Св. св. Кирил и Методий", където публиката ще има удоволствието да чуе изключително красиви ортодоксални мелодии от български и руски композитори, изпълнени от Смесения професионален хор на слепите "Академик Петко Стайнов" с диригент Петър Матев. Репертоарът включва произведения на Апостол Николаев Струмски, Павел Чесноков, Добри Христов,Александър Архангелски, Пьотр Илич Чайковски, Николай Кедров и др.

Половин час по-късно в храм „Св. Богородица“ емоционален великденски концерт ще подари на бургазлии хор "Родна песен" с диригент Левон Манукян. В програмата са включени църковни песнопения от Дмитрий Бортнянски.

В 11:45 часа най-малките ще могат да участват в работилница за великденски кукли и надпревара за най-здраво и най-голямо великденско яйце.

В  12:30 часа на сцената на площад "Св. св. Кирил и Методий" ще излязат група "Горещ пясък", които ще отпразнуват своя 25-ти рожден ден. Те ще зарадват публиката с концерт с участието на специалните гости Тони Димитрова, Пени Ставрева, Николай Райнов и Стефан Неделчев, а водещ ще бъде актьорът Камен Воденичаров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама