Димитър Николов: Великден ни учи да жертваме нещо от себе си, за да помогнем на другия

08:59, 16 апр 17 25 671 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургаският кмет Димитър Николов отправи своето великденско поздравление към жителите на общината. В него той пожелава здраве и любов на своите съграждани, като същевременно ги призовава да бъдат съпричастни към болката на страдащите и да помагат на нуждаещите се. Ето пълното слово:  

Скъпи бургазлии, Христос Возкресе!

Пожелавам Ви здраве, щастие и любов - към живота, семейството, ближния, родния град, България, света. Нека тези празнични дни ни заредят с енергия, за да се справяме с позитивизъм с предизвикателствата, да имаме отворени сетива за красивото, да оценяваме всеки миг от живота. Нека имаме Вяра - защото тя е тази, която ни води напред и ни помага да се изправяме, когато паднем, и Надежда - защото ни дава светлата енергия на оптимизма. Великден посява в човешката душа именно Вяра и Надежда, а всичко, което е посято напролет, расте силно и цъфти красиво.

Великден ни учи да жертваме нещо от себе си, за да помогнем на другия. Просперират общностите, които изповядват и прилагат тази философия. Аз знам, че бургазлии сме такива хора - съпричастни към болката на страдащите и нуждаещите се, помагащи. Ако го показваме, ако правим това по-често, ще стане по-голяма силата ни да променяме света около нас. Нека чудото на Възкресението огрее всеки бургаски дом. Честит празник!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама