„Нефтохимик 2010“ разби „Монтана“ и е на крачка от титлата

21:10, 15 апр 17 / Спорт 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Волейболистите на „Нефтохимик 2010“ са на крачка от спечелването на шампионската титла в Суперлигата. Бургазлии спечелиха тази вечер третия си двубой от финалната серия срещу прекия си съперник „Монтана“ и поведоха с 2 на 1 победи. Така играчите на треньора Петър Дочев се нуждаят от само една победа, за да триумфират в шампионата.

Бургаският отбор доминираше през цялата среща и не даде нито гейм на съперника си. Резултатът 3:0 (25:20, 25:23, 25:17) е показателен за превъзходството на домакините.

Единият от братята Братови – Валентин, е с основен принос за победата в първия гейм, след като постигна 3 точки от начален удар и отборът му поведе с 11:8. Монтанци все пак успяха да изравнят при 13:13, но с отлична игра „Нефтохимик 2010“ поведе и спечели гейма.

Във втората част бургазлии пак успяха да вземат преднина благодарение най-вече на отличния си сервис. Макар и само с две точки домакините отново излязоха победители в резултата.

Нефтохимици довършиха съперниците си в третия гейм, прекършвайки съпротивата на „Монтана“ с 8 точки разлика.

Четвъртият двубой между двата отбора е в понеделник, 17 април, от 18:30 ч. в зала "Младост". Победа на „Нефтохимик“ ги прави шампиони. Ако все пак „Монтана“ спечели, то победителят в Суперлигата ще се реши в пети двубой.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама