Актьори, кмет и още стотици блокираха пътя за Царево

12:53, 14 апр 17 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 200 души блокираха пътя между Приморско и Царево, край моста на река Караагач. Протестиращите изпълниха заканата си отпреди няколко дни, спирайки движението на потока автомобили към Южното Черноморие. Причината е бавещото се вече около 10 години приемане на Общия устройствен план на община Царево, което според местните е пречка морската община да се развива.

Сред протестиращите е и кметът на Царево Георги Лапчев, както и популярните актьори Христо Гърбов и Юрий Ангелов.

Хората носят плакати с надписи като „Не искаме презастрояване на бреговата ивица“, „Не блокирайте развитието на Царево“, „Искаме си морето и пристанището“ и др. Сред хората има хотелиери, рибари и пчелари.

Протестиращите твърдят, че още преди 10 години ОУП трябвало да начертае рамките за развитие на общината за период от 20 години, но до днес това не се е случило. Отсъствието на ОУП спира правилното развитие на най-морската община в България и не позволява на бизнеса да се възползва от европейската солидарност.

Жителите на община Царево искат ОУП да се приеме в най-кратки срокове, което ще позволи обособяването на Промишлена зона, която да осигури работни места в град Царево, Ахтопол и Лозенец, ще позволи на фермерите да имат своите ферми, на рибарите да получат Рибарски селища, пристанище и лодкостоянки.

Протестът стартира в 11,00 ч. и ще продължи до 13,00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама