Проучват използването на компютрите и интернет в Бургаска област

11:00, 14 апр 17 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В периода април – май 2017 г. Националният статистически институт (НСИ) провежда наблюдение „Използване на информационно-комуникационни технологии (ИКТ) в домакинствата и от лицата през 2017 година”. Това съобщиха от Териториално статистическо бюро – Югоизток. Целта на изследването е да измери нивото на развитие на информационното общество в България. Изследването се провежда във всички държави - членки на Европейския съюз (ЕС), чрез общ хармонизиран въпросник, което ще позволи получената информация да бъде международно съпоставима на европейско ниво.

В област Бургас наблюдението ще се проведе в градовете: Бургас, Айтос, Ахтопол, Карнобат, Несебър, Обзор, Поморие, Приморско, Средец, Сунгурларе и в селата: Билка, Добромир, Манолич, Мъглен, Планиница, Равда, Рудник, Русокастро, Страцин, Суходол и Черково. Ще бъдат анкетирани 300 домакинства, които са включени в извадката на принципа на случаен подбор. Наблюдаваните домакинства ще бъдат посетени от анкетьори от отдел „Статистически изследвания – Бургас“, които ще се легитимира със служебна карта, издадена от Териториалното статистическо бюро – Югоизток.

Въпросите се отнасят за използването на компютри и интернет от домакинствата и предприятията и за електронната търговия.

Съгласно Закона за статистиката получените при анкетирането данни представляват служебна тайна и могат да се използват само за статистически цели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама