„Нефтохимик“ открадна точка в Горна Оряховица

20:53, 13 апр 17 / Спорт 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Нефтохимик“ и „Локомотив“ (Горна Оряховица) не се победиха в трети пореден мач. Двата тима завършиха наравно 1:1 в среща от група „Б“ на плейофите във футболната Първа лига. Венцислав Христов се завърна след дълго лечение на контузия и успя да открие резултата в 21-та минута, но Фунду изравни в 36-ата. Така бургазлии продължават да са на трета позиция във втората група на елита с точка аванс пред днешния си съперник.

Срещата започна равностойно, като голови ситуации пред  двамата вратари липсваха. Това се промени в 21-та минута, когато след перфектна контраатака Владислав Романов намери с прекрасен пас Венци Христов и той без забавяне шутира, като не остави шансове на Банков. След това попадение домакините се активизираха и в рамките на 4-5 минути изпуснаха две опасни положения, като и при двете Янко Георгиев се намеси блестящо. Въпреки това след едно статично положение в 36-та минута Фудну се разписа с глава и изравни резултата. През второто полувреме и двата тима не се примириха с това равенство, като за домакините най-близо до гол бе Кифуети, но отблизо той не успя да се разпише. За „Нефтохимик“ Йорданов в 90-та минута можеше да донесе победата, но шутът му от пряк свободен бе прекрасно париран от Банков.

В следващия кръг „Нефтохимик“ ще приеме „Берое“, като в този мач бургазлии са наказани да играят пред празни трибуни. Срещата със старозагорци е на 21 април от 18:00 часа на стадион „Лазур“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама