Повече чужденци идват за Великден у нас, отколкото българи ще почиват в странство

16:05, 13 апр 17 25 411 Шрифт:
Автор:

По предварителни данни за четирите почивни дни за Великден ще пристигнат повече чужденци в България, отколкото ще отидат българи зад граница. Това съобщи председателят на Комисията по туризъм в Общинския съвет на Бургас Живко Табаков. Традиционно се очакват много гърци и румънци да изкарат празниците у нас. Има интерес и от сърби и македонци.

Около 270 000 българи ще прекарат празниците извън дома, като само 70 000 от тях ще почиват зад граница, заяви Живко Табаков.

Предпочитаните дестинации за посещение на Великден са големите християнски топоси у нас – Троянският, Бачковският, Рилският манастир. Голям интерес има и към спа дестинациите като Велинград, Девин, Поморие.

В Бургас се очакват гости от по-малки градове от вътрешността на страната. В Слънчев бряг по традиция за Великден отварят някои хотели, като този празник обикновено дава старт и на летния туристически сезон за тях.

В сравнение с миналата година този Великден има ръст на резервациите за почивка у нас от страна на гърците. Интересното е, че за сметка на това по-малко българи ще посетят Гърция, каза още Табаков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама