Над 4000 лева от дарени капачки са събрани до момента за нов кувьоз в Бургас

12:52, 12 апр 17 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

4059 лева е до момента събраната сума за нов кувьоз, необходим на Отделението по неонатология в УМБАЛ-Бургас, съобщиха от лечебното заведение. Това стана възможно, благодарение на кампанията „Дари капачка – спаси живот”.

Кампанията все още продължава. Всеки, който желае да дари капачки, може да ги остави при портиерите на двата входа на болницата.

Отделението по неонатология дава отчет и на дарителите, които закупиха от благотворителните му календари – със събраната от календарите сума е закупен нов монитор за проследяване на жизнените показатели на новородените, заедно с консумативи към него.

Само за пет месеца от старта на инициативата една трета от необходимата сума вече е събрана. В кампанията постоянно се включват детски градини, училища, фирми, нестопански организации, отделни лица и семейства. Капачки в Бургаската болница пристигат от  цялата страна.  Но най-активни са децата на Бургас – най-малките в детските градини, с помощта на своите учители и родители, както и по-големите ученици от всички училища в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама