Румънска сводница е задържана край Малко Търново

17:26, 10 апр 17 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжен съд – Бургас заседава днес по съдебно производство по разглеждане и допускане изпълнението на Европейска заповед за арест издадена срещу румънската гражданка Нарчис Мустафа. Тя се издирва с цел изпълнение на наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 8 месеца, наложено й за извършено продължавано престъпление – сводничество, осъществено в съучастие с друго лице, в периода 2002 – 2006 години.

Нарчис Мустафа е задържана на 3-ти април тази година на влизане в Република България при ГКПП – гр. Малко Търново. При проверката е установено, че тя е обявена за международно издирване от румънските съдебни власти, въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от съда в гр. Констанца, за престъпления против личността.

След като в предишно съдебно заседание през изминалата седмица Бургаският окръжен съд взе спрямо издирваната мярка за неотклонение „Задържане под стража“, днешното съдебно производство бе във връзка със заповедта за арест от Република Румъния. Подсъдимата даде доброволно съгласие за предаване на властите на Румъния, за изтърпяване на наказанието, определено й за извършеното от нея престъпление.

Пред съдебния състав днес Нарчис Мустафа не даде съгласие за прилагане на „Принципа на особеността“. С това подсъдимата не може да бъде преследвана за деяния, които не са указани в Европейската заповед за арест.

Окръжен съд – Бургас, следвайки законите в Република България, даде тридневен срок за размисъл на подсъдимата.

Следващото заседание бе насрочено за 18-ти април от 15.00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама