Шофьор без книжка не спря на стоп-палка в Бургас, опита да прегази полицаите

08:06, 10 апр 17 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водач без шофьорска книжка не е спрял на стоп-палка и се е опитал да прегази полицейски служители, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР. Случката се е разиграла в събота около 14:30 ч. в района на кръговото кръстовище на улиците „Проф. Якимов” и „Стефан Стамболов”.

Първоначално полицаите получили сигнал за въпросния шофьор, който управлява автомобила си „Сеат Толедо” без книжка. Това е криминално проявеният Г. В., на 32 години от Бургас.

След като го забелязали, служителите му сигнализирали със стоп-палка да спре. Г. В. обаче не се подчинил, като заобикаляйки спрелите пред него МПС-та от страната на бетонната преградата, разделяща пътните ленти, се насочил с висока скорост срещу полицаите, създавайки реална опасност за живота и здравето им. Единият от тях заредил служебния си пистолет „Макаров” със стоп-патрон и след неколкократни предупреждения, възпроизвел изстрел в безопасна посока във въздуха. Въпреки това 32-годишния Г. В. не се подчинил и за да не бъдат блъснати, полицаите отстъпили встрани.

„Сеатът” с висока скорост продължил да се движи в посока бул. „Стефан Стамболов”, навлизайки по бул. „Тракия” в комплекс „Славейков”. Последвалите го полицаи открили автомобила изоставен и заключен в района на бл. 55 в комплекса.

Г. В. е обявен за местно издирване, като около 19.30 ч. е задържан. Събраните по бързото полицейско производство материали са докладвани в Районна прокуратура – Бургас, като Г. В. е привлечен в качеството на обвиняем и с прокурорско постановление задържането му под стража е удължено за срок до 72 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама