Младежите на ДБГ ще шарят великденски яйца на открито

20:10, 09 апр 17 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

МДБГ организира за всички бургазлии и гости на града боядисване на великденски яйца сред природата. Събитието ще се проведе на Велики четвъртък, 13 април, от 11:00 часа в парк „Славейков” до р-т „Теньова къща”, където ще бъде разположена пъстра шатра.

Младежите са приготвили яйца, бои, украса и всичко необходимо за направата на едно истинско великденско яйце.

„Идеята е да се забавляваме заедно. Пролетта е времето, когато природата се събужда за нов живот, всичко се раззеленява. Нека да си подарим тази емоция”, споделят от Младежката организация на „Движение България на гражданите“.

По време на своеобразната работилница за боядисване на яйца всеки ще има възможност да приложи своите умения, като покаже различна техника за багрене на яйца. За да улеснят най-малките, организаторите са закупили яйца от стиропор, които са подходящи за рисуване с акварелни боички, флумастери и цветни моливи.

За малките участници в инициативата е предвидена празнична викторина с въпроси, свързани с Възкресение Христово. Най-любознателните от тях ще получат награди – книжки за оцветяване и дребни играчки. „Собственикът” на най-красивото и оригинално яйце ще си тръгне с огромна кошница, пълна с великденски лакомства. Голяма част от боядисаните яйца пък ще бъдат дарени на възрастни хора в нужда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама