Каратеки от Приморско завоюваха три медала на международен шампионат в Гърция

20:23, 05 апр 17 / Спорт 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Каратеките от спортен клуб „Аригато” – Приморско завоюваха един сребърен и два бронзови медала на третия отворен международен шампионат, съобщиха от местната Община. В състезанието, което се проведе в Кавала ( Гърция), се включиха над 250 участници от осем страни.

Каратеките от Приморско за пореден път демонстрираха  добрата си подготовка с великолепно представяне на престижната надпревара. Със сребърен медал се завърна една от най-нежните, но най-борбени състезателки от приморския клуб -Мира Копчелиева. Тя се състезава в категория до 10 години, като съвсем малко не й достигна, за да се окичи със златото.

Станимир Киров беше другият състезател, който прослави морския град. Той се класира на трета позиция и се завърна с бронзов медал в категория до 14 год.

Една от изненадите в това състезание беше Тереза Стратиева, която се състезава за първи път. Въпреки крехкият си опит, каратистката от Приморско успя да се наложи над част от конкуренцията и гордо зае третата позиция при девойките.

Многобройна публика имаше възможност да наблюдава  чудесното представяне  и проявлението на високия  боен дух на каратеките  от спортен клуб „Аригато“ . Успехът им е безспорно признание за техните треньори – световният вицешампион за студенти и двукратен медалист от европейско първенство Лъчезар Димитров и  каратистът Никола Попов, които са възпитаници на сенсей Христо Терзиев.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама