Катастрофалният резултат на изборите подействал обединяващо на АБВ

15:58, 02 апр 17 / Политика 25 568 Шрифт:
Автор:

Като разочароващ е определен резултатът от изборите за АБВ по време на проведения вчера в столицата Национален съвет на партията. Това съобщиха на пресконференция водачът на бургаската листа Румен Петков и местните лидери на АБВ. Областният председател Антон Коджабашев дори го определя като катастрофален.

От АБВ смятат, че ниският процент е в резултат не на големи вътрешни грешки, а е повлиян от външни фактори. По думите на Румен Петков е имало много гласове, дадени за партията, но неотчетени в документите на районните избирателни комисии. От АБВ са подготвили и пуснали жалби в ЦИК, макар че не очакват от това да произтече някакъв резултат. От партията определят като незаконно участието в изборите на ДОСТ и ВОЛЯ.

Незадоволителният резултат обаче е подействал не разединяващо, а обединяващо на партията. „Толкова жив форум като вчерашния не сме имали дори когато сме били във властта. Това ни кара да бъдем оптимисти“ – заяви Румен Петков. Гласувано е доверие на централното ръководство на партията, защото „това са млади, солидни хора, а председателят на партията Константин Проданов излъчва не просто енергия, а и интелектуална мощ и здраво мислене“.

Незадоволителната оценка за изборите е довела до приемането на 4 групи решения от Националния съвет. Първо, изграждане на структури на партията в общини, в които досега са нямали представителства; обръщане на сериозно внимание на младежката и женската организация на АБВ. Второ, съхраняване на клубната база на партията и натрупания в последните 3 години човешки потенциал. Трето, силен ангажимент от представителите на АБВ в местните органи на самоуправление – кметове на общини и населени места, общински съветници. Четвърто, предприемане на стъпки и действия, свързани с общополитическия живот на страната.

Във връзка с първото решение от АБВ започват да създадат нови клубове в Бургаска област. На дневен ред е създаването на структура в Средец, което ще се случи през идната седмица. Водят се разговори и за клуб в Созопол, като резултат се очаква да има до края на месеца.

Партията ще подкрепи и кандидат за кмет на предстоящите частични избори на 30 април в Лозенец, община Царево. Досегашната кметица Мария Василева подаде оставка след изтичането на майчинството си, защото иска да отдаде цялото си време и внимание на своето дете. От АБВ засега се въздържат да назоват името на избраника си, защото разговорите още не са финализирани. Най-вероятно той ще се яви като независим, макар че е изявил желание да стане член на партията.

По думите на Коджабашев, целта на партията е да направи пробив в по-малките населени места и хората като видят, че от АБВ имат успех и са единни, това ще повлече крак и към големите градове.  

На въпрос към Румен Петков какво правителство очаква, той отговори лаконично: „Слабо“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама