Бургаски първолаци ще си доказват кой знае по-добре английски

18:22, 01 апр 17 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Деца от предучилищна възраст и първи клас ще участват във забавна викторина по английски език. Инициативата е част от програмата на Община Бургас за ранно чуждоезиково обучение.

Викторините ще бъдат проведени в Морското казино на 5 април от 10.00 ч. за подготвителните групи и на 20 този месец от 15.00 ч. за първи клас.

Междувременно стана ясно, че ранното чуждоезиково обучение среща одобрението от 81.21 % от всичките 1900 родители. Това показват резултатите от проведена през февруари анкета сред родителите на учениците, изучаващи английски език в първи клас в училищата на териториторията на община Бургас.

В анкетата бяха включени 30 училища. Представителната извадка е от 1543 попълнени анкетни карти. 90 % от тях одобряват ранното чуждоезиково обучение на децата си, считат,  че то допринася за цялостното им развитие и си радват, че детето им проявява интерес към обучението по английски език.

Програмата за ранно чуждоезиково обучение се реализира вече втора учебна година по инициатива на кмета Димитър Николов и с подкрепата на Центъра за подкрепа на личностното развитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама