Засадиха американски дъб и конски кестен край Бургас

15:54, 01 апр 17 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Децата от созополското село Крушевец се превърнаха в лесовъди за един ден. Инициативата е на Изпълнителната агенция по горите, а в региона тя бе осъществена от РДГ-Бургас, дирекцията на Природен парк „Странджа”, Държавно ловно стопанство „Ропотамо” и Българското дружество за защита на птиците. Така от днес нататък край природозащитен център „Пода” ще растат конски кестен, явор, шестил и американски дъб. 

Преди засаждането на едроразмерните фиданки възпитаниците на ОУ „П. К. Яворов” чуха интересни факти за горите в регион Бургас, за парк „Странджа” и за природозащитен център „Пода“, който беше символичен домакин на инициативата. Младите лесовъди разделени в три групи с интерес участваха в интерактивните игри организирани от специалистите на РДГ, чрез които придобиха нови знания за баланса в природата, научиха много за дивите животни, за горите, тяхното опазване и ползата от тях. Децата имаха възможност да научат любопитни подробности и да видят рога от благороден елен, елен лопатар и сръндак, които живеят в нашите гори. И тази година не мина без участието и демонстрация на горски инспектори, които пазят нашите гори.

Посещението на учениците от Крушевец е първата проява, посветена на Седмицата на гората, която тази година ще се проведе от 3-и до 9-и април.

През далечната 1925 год. за първи път в България е отбелязан Денят на гората, 12 години по-късно на гората се посвещава цяла седмица, която винаги е през пролетта обясни директорът на РДГ - Бургас Венелин Радков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама