Април идва с Бургаски литературни дни 2017

14:42, 01 апр 17 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургаски литературни дни 2017 ще се проведат през април в морския град. Събитията, включени в програмата на инициативата, са организирани от Конфедерацията на българските писатели със съдействието на Община Бургас и Независимо женско дружество "Самосъзнание".

Тържественото откриване на Литературните дни ще се състои на 3 април (понеделник) в Морското казино, когато чрез живо участие или видеокадри автори от цялата страна ще заявят своята съпричастност към събитието.

Програмата продължава на 4 април със среща с драматургията на Ами Тола, след което в продължение на 40 дни в морския град ще се състоят премиери на книги, прожекции на филми, поетични спектакли и дискусии.

Сред тях са събития като "Мария Йосифова и нейният прочит на "Животът - това са две жени" от Стефан Цанев, премиера на стихосбирката "Третото око" от Ваня Савова, вечер, посветена на текстописеца-поет от Стара Загора Антонио Дачовски, поетичен спектакъл по стихове на книгата "Път от светлина в безкрая" от Тоня Борисова и др. Младият бургаски драматург Дензъл Ребеловски ще говори на тема "Мястото на пиесата сред литературните жанрове".

Дните ще приключат на 12 май в книжарница "Хеликон", където авторката на приказки Елена Гогова ще ни потопи в своя вълшебен свят на феи и принцеси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама