Премахнаха буните на къмпинг „Черноморец“

13:24, 01 апр 17 25 489 Шрифт:
Автор:

Буните на къмпинг „Черноморец“ са разбити, установи проверка на Topnovini.bg. Багерите, изпратени от Регионалната дирекция по национален строителен контрол, са извадили камъните от построените съоръжения и са ги натрупали на големи купчини на брега. Машините на бургаската фирма подизпълнител „Екип 5“ са изпълнили издадената заповед от дирекцията за премахването на буните, които са обявени за незаконно изградени.

Два дни поред жители на Черноморец, притежаващи имоти до къмпинга, и наемателят на плажа „Акра лидо“ протестираха срещу разбиването на буните и с жива верига успяваха да спрат багера да изпълни поставената му задача. Собственикът на земята до плажа пък постави метални огради, недоволствайки, че машините са навлезли неправомерно в частния му имот. На място беше извикана и полиция, която от своя страна трябваше да съдейства за изпълнение на заповедта на РДНСК. В крайна сметка блокадата е пробита и багерът е свършил работата си.

 

Местните са категорични, че до месец морските вълни ще изядат пясъчната ивица и там няма да може да се плажува. Наемателят на обекта предчувства провален сезон, като подозира нарочна намеса на недоброжелател. Премахването на буните е започнало само две седмици, след като „Акра лидо“ е платило годишната наемна такса за плажа от 107 000 лева. Управителите на дружеството недоумяват защо премахването на буните е направено сега, след като заповедите за това са влезли в законова сила през 2012 г. И как така държавата е обявила на търг обекта 3 години по-късно и е сключила договор с наемател, след като на имота има незаконно съоръжение.

 

Скандалът провокира отговор от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. От там съобщиха, че „Акра лидо“ са подали жалби през миналата година срещу заповедите за премахването на буните. Върховният административен съд не е счел наемателя на плажа за заинтересовано лице, поради което е оставил без разглеждане жалбите, а образуваните административни дела са прекратени. Затова от ДНСК са предприети действия по принудително премахване на незаконните строежи.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама