Северният плаж в Бургас попадна в списъка на неохраняемите за 2017 г.

11:26, 01 апр 17 25 957 Шрифт:
Автор:

Плаж „Бургас-север“ е включен в списъка на неохраняемите за 2017 г., който Министерството на туризма публикува в сайта си в последния ден на месец март, показа справка на Topnovini.bg. Това се случва, след като процедурата за избор на концесионер на плажа се проточи твърде дълго. Желаещи за стопани на обекта не липсваха – по последна информация 9-има бяха кандидатите да вземат ивицата. Подадени жалби обаче провалиха избора веднъж. КЗК ги отхвърли, но сега е имало подадена нова жалба и явно това е накарало Министерството да обяви плажа за неохраняем.

С подписана заповед министърът на туризма Стела Балтова възлага на областния управител Вълчо Чолаков в срок до 30 април тази година да предложи схеми за обезпечаване с водноспасителна дейност през летния сезон на неохраняемите морски плажове в региона.

В списъка за област Бургас попадат общо 60 неохраняеми плажове. Два са и тези със статут на морски плажове за природосъобразен туризъм – „Иракли“ в община Несебър и „Корал“ в община Царево, за които Чолаков също трябва да осигури спасители.

От Министерството на туризма все пак посочват, че във връзка с провеждането на процедури за отдаване под наем на плажовете – изключителна държавна собственост, списъкът на неохраняемите може да бъде актуализиран.

Припомняме, че другият бургаски плаж – централният, вече има избран наемател. Това е фирмата „Булгариен директ райзен“ на собствениците на хотел „Приморец“ - Димитър и Стоян Караненови.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама