„Джъмбо Джет“ се завръща на бургаското летище

12:23, 31 мар 17 25 2362 Шрифт:
Автор:

Един от най-големите пътнически самолети в света Боинг 747, наричан „Джъмбо Джет“, отново ще лети до Бургас. Това съобщи директорът на летището Георги Чипилски пред репортер на Topnovini.bg. За последно гигантът е кацал на аеропорта край Сарафово през 2014 г.

С Джъмбото авиокомпания „Росия“ ще извършва полети от московското летище Внуково до Бургас и обратно. Първият полет е предвиден за 1 юни, като според предварителните планове самолетът ще каца и излита от нашето летище 15 пъти през тази година. Промяна може да има само при условие че пътниците се окажат по-малко от планираното, тъй като Боинг 747 има места за 520 пасажери. Но това е малко вероятно да се случи предвид очаквания ръст на руските туристи в сравнения с миналия сезон, който също беше много силен.

През това лято ще има директни полети от и до Франция, съобщи още Чипилски. Самолети ще летят между Бургас и парижкото летище „Шарл дьо Гол“ и до Лион. Става въпрос за чартърни полети през месеците юни и юли, като според предварителната програма ръстът ще бъде от порядъка на 100 % в сравнение с миналата година.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама