Камено купува багер и товарач за депониране на отпадъци

14:01, 30 мар 17 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Камено ще закупи два специализирани автомобила – мини багер и челен товарач, за депониране на битовите отпадъци. Това са решили днес общинските съветници на 19-ото заседание на местния парламент, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Бъдещата инвестиция е във връзка с приетата Програмата за управление на отпадъците на територията Община Камено. Тя предвижда също така осъвременяване на сметосъбирането чрез поетапно въвеждане на система за разделно събиране на отпадъците. През 2016 година в Община Камено са постъпили приходи от такса смет в размер на 1 161 223 лева.

Местният парламент е приел отчета и за изпълнение на Програмата за намаляване нивата на замърсителите и достигане на утвърдените норми за съдържанието им в атмосферния въздух на територията на общината. В тази връзка изследвания на въздуха ще се правят четири пъти годишно от мобилни станции, поставени в центъра на Камено и на изхода на града.

Общинските съветници са гласували и да бъдат отпуснати 300 лева безвъзмездна финансова помощ за издаване на стихосбирка на незрящия Ангел Драгов от село Тръстиково. Той е загубил зрението си вследствие на боледуване, а в момента получава единствено пенсия от 219 лева. Близките му имат желание да го изпратят и в Пловдив в Националния център по рехабилитация, където да бъде обучен на говореща програма за слепи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама