Прокуратурата разследва смъртта на Горан Горанов в бургаския затвор

10:32, 30 мар 17 25 881 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас е започнало досъдебно производство, което има за цел изясняване на причините за смъртта на Горан Горанов, настъпила в Бургаския затвор на 25 март тази година, съобщиха от държавното обвинение.

Извършени са огледи на спалното помещение, в което е бил настанен бившият шампион по борба, на стаите в Затвора, където се помещава отоплителната техника – централа, разпространителни станции. Извършен е оглед и на радиатора, който се намира в спалното помещение, където Горанов е бил открит. Разпитани са и свидетели. Назначена е и е извършена аутопсия на тялото на починалия.

От прокуратурата посочват, че по принцип се провежда разследване на всяка настъпила човешка смърт при неизяснени обстоятелства, за да бъдат установени коректните причини за настъпването й.

По официална информация Горанов е починал от масивен инфаркт. Според близките му обаче тялото му е било обгорено от пара, идваща от парната инсталация. Горан е викал за помощ, но никой от надзирателите не му обърнал внимание и той загинал в адски мъки. Сестра му определят това като умишлено убийство и настояват за пълно разследване на обстоятелствата, довели до кончината му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама