Четири пенсионерки дадоха спестяванията си на измамници в Бургас, Карнобат и Средец

09:17, 30 мар 17 25 565 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две жени от Бургас, една от Карнобат и една от Средец станаха жертви на мошеници по класическата схема „оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници”, съобщиха от ОДМВР. Сигналите и за четирите измами са постъпили в полицията вчера.

Около 16:30 часа в Районното управление в Карнобат 79-годишна жена от града е съобщила, че е предала 1000 лева. Тя поставила парите в торбичка, която оставила до контейнер за смет, разположен на улица „Кооперативна”. След това пенсионерката се прибрала в дома си и получила ново обаждане с указание да зареди с ваучер за 10 лв. определен телефонен номер. Жената заредила исканата сума, но след като премислила цялата ситуация, установила, че е измамена и алармирала полицейските служители.

В Пето районно управление – Бургас пък е получено съобщението от 81-годишна бургазлийка от бл. 55 в комплекс „Изгрев”, която поставила в найлонова торба 10 000 лева, след което я е хвърлила през терасата на жилището си.

Отново в Пето районно сигнал е подала и 82-годишна жена от квартал „Черно море”. Тя хвърлила торба, пълна с 1950 лв., през балкона на дома си.

В Районно управление – Средец е постъпил сигналът от 79-годишна местна жителка, която е предала 6900 лева. Пенсионерката поставила парите в найлонова торба и я закачила на входната врата на дома си.

Работата и по четирите случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама