И приятелят на Авантажа остава „зад решетките“

16:41, 29 мар 17 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Владимир Георгиев, обвинен в държане на прекурсори за производство на наркотични вещества с цел разпространение, остава задържан под стража. Апелативният съд в Бургас не уважи неговата жалба и потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда, която му е наложил Окръжният съд в града.

Георгиев и аверът му Пламен Желев-Авантажа са обвинени в съучастие за престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба от 20 000 до 100 000 лв.

Според въззивния състав законовите предпоставки за вземане на мярка за неотклонение  „задържане под стража“ са налице. Има достатъчно гласни, писмени и веществени доказателства, от които се извежда обоснованото предположение, че Владимир Георгиев е извършвал престъплението в продължителен времеви период, в който е установено, че е произвеждан синтетичен наркотик и е продаван на зависими лица. Съществува и реална опасност обвиняемият да се укрие и извърши друго престъпление предвид зависимостта му от наркотици и фактът, че се е укривал и е бил обявен за издирване.

Определението е окончателно.

Припомняме, че преди два дни Апелативният съд потвърди и постоянната мярка за неотклонение на Авантажа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама