БСП праща в парламента четирима народни представители от Бургаска област

12:36, 28 мар 17 / Политика 25 516 Шрифт:
Автор:

Четирима народни представители от Бургаска област праща в 44-ото Народно събрание „БСП за България“. Това са Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев и Димитър Стоянов.

Петър Кънев бе водач на листата от 2-ри МИР Бургас и логично той има най-много гласове. Димитър Стоянов стана втори в подредбата след преференциалното гласуване. Той събра 4566 гласа, като за това роля със сигурност е изиграло и обстоятелството, че десетото му място в листата съвпада с номера на партията в изборната бюлетина.

„Предполагам, че моят вот ще е и преференциален, и индивидуален. Много хора ме познават и са гласували за мен, може и някои хора да са допуснали грешка, но очаквам, че вторите ще са значително по-малко”, коментира Стоянов в ефира на bTV тази сутрин.

Той посочи, че е работил активно за своя резултат: „Може би за мен са работили 200-300 души, разпространяваха се флаери. Работих там, където съм работил и живял – край блокове на нефтохимици и служители на МВР”.

Димитър Стоянов по професия е адвокат. Той заяви, че може да бъде полезен с познанията си в сферата на сигурността.

Николай Тишев, който също става част от 44-то Народно събрание, получи поздравления днес на провелата се Общинска сесия. За него тя е последна, след което на негово място ще влезе Чанко Мирчев, който е управител на ДКЦ-1 (Транспортна болница). Тишев е общински и областен лидер на БСП-Бургас.

Много преференциални гласове събра и Тодор Байчев. Той е общински председател на БСП-Карнобат, както и съветник в местния парламент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама