Ясни са новите депутати от ГЕРБ в Бургас

12:27, 28 мар 17 / Политика 25 1434 Шрифт:
Автор:

На сто процента вече е ясно кои са новите депутати от бургаската листа на ГЕРБ, които ще представляват своите избиратели в 44-ото Народно събрание. Имената бяха потвърдени от пресцентъра на партията за Topnovini.bg.

Печелившите са водачът на местната листа и министър на Околната среда и водите в кабинета „Борисов 2“ Ивелина Василева, журналистката Диана Саватева, областният председател на партията Димитър Бойчев, Диана Йорданова, бившият зам. енергиен министър Жечо Станков и общинският съветник от Поморие Ася Пеева.

На практика това са хората от първо до пето място в предизборната листа на партията плюс Ася Пеева, която имаше късметът да е 11-а в листата, какъвто беше и номерът на ГЕРБ в изборната бюлетина. При нея се задейства феноменът 11/11, когато много избиратели са препотвърдили партийния си вот, отбелязвайки номера на ГЕРБ и в кръгчетата за преференциите.

Освен Пеева още един от останалите петима нови депутати за първи път влиза в парламента. Това е досегашният главен редактор на местното издание на вестник „24 часа“ Диана Саватева, която беше на второ място в изборната листа на ГЕРБ в Бургас.

Останалите четирима са добре познати лица от предишното Народно събрание и като участници в изпълнителната власт. Напълно възможно е след съставянето на новото правителство някои от тях отново да заемат постове в министерствата. Тогава на техните места в парламента ще влязат още кандидат-депутати от ГЕРБ-Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама