Удълбочават пристанище Бургас с поръчка за 13.5 млн. лв.

07:00, 28 мар 17 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обществена поръчка за 13.5 млн. лв. трябва да реши проблемите с достъпа и маневрирането на корабите в пристанище Бургас, пише сайтът capital.bg. Тя е открита от Държавно предприятие "Държавна инфраструктура" и включва драгажни работи, удълбочаване и изграждане на маневрена зона за нови кейови места. Дейностите са съобразени с инвестиционните проекти на операторите на терминалите в пристанището. Оферти се приемат до 2 май 2017 г.

Поръчката е за капитално драгиране (първоначално отстраняване на земна маса от дъното) в няколко зони на пристанището. Драгажни работи са предвидени в западната част от общата маневрена зона на пристанищен терминал "Бургас-Запад", пристанище "Порт България уест" и пристанище "Кораборемонтен завод - Порт Бургас". Поръчката включва също удълбочаване на част от маневрената зона за съществуващите корабни места и изграждане на маневрена зона за нови кейови места на терминал "Бургас-Изток-2".

Оператор на "Порт България уест" е "Сиесайеф" на Цветелина Бориславова, а "Кораборемонтен завод – Порт Бургас" е част от "Индустриален холдинг България". Останалите дейности засягат терминалите на "БМФ Порт Бургас" - собственост на "Адванс пропъртис", която обединява почти всички предприятия на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Компанията получи 35-годишна концесия за терминалите за насипни товари "Бургас-Изток 2" през 2012 г., а година по-късно взе и терминалът за контейнери "Бургас-Запад" за същия срок. В тези зони драгажните работи ще бъдат съобразени с инвестиционния проект на компанията, която има ангажимент по двата концесионни договора да инвестира общо над 230 млн. лв.

Прогнозната стойност на поръчката от 13.5 млн. лв. без ДДС е и максималната цена, която кандидатите могат да предложат, тъй като в обявата се посочва, че по-високи оферти няма да бъдат допускани. Кандидатите трябва да са регистрирани в Централния професионален регистър на строителя за I категория, II група строежи. За чуждестранните участници се изисква еквивалентна регистрация. До търга не се допускат офшорни компании.

Финансовите изисквания са за последните три години кандидатите да имат оборот от общо 27 млн. лв. Те трябва също да са изпълнявали подобни проекти през последните пет години и да разполагат с необходимото оборудване и персонал. Срокът за изпълнение на поръчката е 250 дни.

Офертите ще се оценяват по два критерия. Техническото предложение може да донесе максимално 40 точки, от които 30 се дават за технология и организация за изпълнение на поръчката, а 10 – за срока на изпълнение. Останалите 60 точки са за цената. Оферти се подават до края на работния ден на 2 май 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама