Пламен Желев – Авантажа моли за по-лека мярка, съдът го върна в ареста

20:11, 27 мар 17 25 579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пламен Желев ще остане в ареста, след като състав на Апелативен съд – Бургас потвърди определение на ОС- Бургас, с което му е отказано изменение на мярката за неотклонение. Желев е задържан под стража от януари 2017 г. Той е обвинен за това, че на 25.01.2017г. в апартамент в ж.к. „Меден Рудник“, без надлежно разрешително държал прекурсори за производство на наркотични вещества – метамфетамин с цел разпространение. Това е тежко умишлено престъпление по смисъла на закона и за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от  3 до 12 години и „глоба“ от 20 000лв. до 100 000лв.

 В съдебно заседание адвокатът на Желев изтъкна, че събраните до момента доказателства не са достатъчни, за да се направи обосновано предположение за авторство и посочи нови обстоятелства по делото, които все още не са предоставени на защитата. Представителят на Апелативна прокуратура пледира за потвърждаване на определението на ОС- Бургас като правилно и законосъобразно. Задържаният помоли съда за по-лека мярка за процесуална принуда.

В определението си въззивният състав посочва, че в разследването са обединени три досъдебни производство водени срещу обвиняемия Желев, в които има достатъчно доказателства и експертизи, които са в подкрепа на тезата, че е автор на престъплението.Опасността от укриване и извършване на друго престъпление съдът намира за реална, предвид богатото съдебно минало и настояще на Пламен Желев и непрекъсната му криминална активност. Втората инстанция счита, че няма обстоятелства, които да правят задържането незаконно, то е в разумни срокове и е съобразено с НПК и ЕКЧП, поради което не се налага изменение на мярката за неотклонение.

Определението е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама