Обявиха търг за наем на ресторанта в Морска гара

13:46, 27 мар 17 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пристанище Бургас обяви търг с тайно наддаване за отдаване под наем на ресторанта в Морска гара, съобщиха от пресцентъра на порта. Заведението е на три нива с разгъната площ от 733 кв.м. Обявената начална месечна наемна цена е 7300 лв., без ДДС. Документацията за участие може да бъде закупена срещу 50 лв. от административната сграда на пристанището - стая 303, ет. 3. Срокът за подаване на заявления за участие в търга е до 16.30 часа на 28.04.2017 г. Оглед може  да се прави всеки работен ден от 9.00 до 12.00 часа след закупуване на тръжната документация, като съгласуването на огледа се извършва с отдел „Административно стопанско управление”. Търгът за наемане на ресторанта в Морска гара е насрочен за 02.05.2017 г. от 10.00ч.

Ресторантът в Морска гара е разположен на едно от чаровните места в Бургас. От заведението се разкрива гледка към залива, пристанището и корабния трафик, а вечер запленяват светлините на входните фарове. Създадени са условия да бъде оборудвано класно морско заведение, още повече, че Зоната за обществен достъп, където е разположена Морска гара е притегателен център за жителите и гостите на града през всички сезони. За това допринася и обновената „Магазия 1” /най-старият закрит пристанищен склад/, превърнат в Морски културен център. В напреднал етап е подготовката за обособяването на втория етаж на Магазията за морски филиал на Националната художествена академия с обучение на студенти.

В процедурата участват ресорните министерства – на транспорта и образованието, Община Бургас, ДП „Пристанищна инфраструктура” и държавният оператор. През месец май  Националната художествена академия ще представи своя изложба в залите на реконструираната с високо архитектурно значение сграда. Първият етаж на Морския културен център „Магазия 1” е в готовност от средата на месец април да стартира обслужването  на каботажните плавания на общинския кораб „Света Анастасия” до острова.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама