Стартира процедура за преименуването на зала „Младост” на „Жулиета Шишманова”

11:10, 27 мар 17 / Спорт 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Стартирам процедура спортна зала "Младост" да носи името "Жулиета Шишманова", обяви кметът Димитър Николов по време на Държавното първенство по художествена гимнастика, което се проведе при голям интерес в Бургас.

Призивът дойде от клуб по художествена гимнастика "Черноморец". В продължение на 35 години Бургас е домакин на турнира за приз "Жулиета Шишманова", който е неизменна част от държавния шампионат.

"За нас, бургазлии, е привилегия и изключителна гордост залата да носи името на легендарната треньорка, още повече, че в близко бъдеще тя ще бъде основен дом на един от най-успешните български спортове - художествената гимнастика. Това ще стане факт, след като изградим "Арена Бургас", заяви кметът Николов.

Димитър Николов и заместникът му д-р Лорис Мануелян проследиха с интерес финалите на Държавното първенство за приз "Жулиета Шишманова" и наградиха най-добрите грации.

Седмата от Олимпиадата в Рио де Жанейро Невяна Владинова спечели златото в многобоя, на обръч и топка при жените. Катрин Тасева триумфира на бухалки, а Боряна Калейн на лента. При девойките старша възраст шампионка в многобоя стана Елизабет Йовчева. Нейната треньорка Филипа Филипова взе малкия приз "Жулиета Шишманова". Големият грабна Бранимира Маркова-треньорката на Невяна Владинова.

Солидно се представиха и бургаските грации.

Татяна Воложанина от клуб "Олимпия 74" спечели златния медал на лента и бронзовия на бухалки за девойки.

В многобоя е пета, а на топка четвърта.

Полина Иванова от "Черноморец" е шеста в многобоя при жените. На отделните уреди е седма на обръч и топка и осма на бухалки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама