Изборният ден в Бургаско стартира спокойно, всички секции са отворени

07:55, 26 мар 17 25 457 Шрифт:
Автор:

Изборният ден в Бургаска област стартира нормално и спокойно, съобщиха за Topnovini.bg от РИК-Бургас. Всички секционни избирателни комисии са отворили навреме – точно в 7:00 часа. Няма неявили се членове на СИК, нито постъпила информация поради липса на кворум в някоя от секциите. До момента няма данни и за нарушения.

Секциите в бургаското училище „Антон Страшимиров”, намиращо се в комплекс „Славейков”, отвориха само няколко минути преди 7:00  часа, видя репортер на Topnovini.bg. В тях първи гласуваха самите членове на комисиите.

Най-голям е напливът от хора в късния следобед – около 17:00 и 18:00 часа –  коментираха председатели на секционни комисии.

Малко след 07:00  часа пристигнахa и първитe избиратели, който упражниха своя вот за парламентарните избори. Гласуването се осъществяваше спокойно. Нямаше образуване на опашки.

Ако след 20.00 часа пред избирателните секции има все още хора, чакащи да гласуват, се събират документите им за самоличност от председателя на секционната комисия и се предоставя възможност на чакащите да гласуват по ред на пристигането си. Но ако до 21.00 часа не успеят да гласуват всички, ще им бъдат върнати документите за самоличност и няма да могат да упражнят своя вот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама