Горан Горанов е починал в затвора в Бургас

12:26, 25 мар 17 25 1090 Шрифт:
Автор:

Бившият шампион по борба и бодигард Горан Горанов е починал в затвора в Бургас. Това съобщи за Topnovini.bg директорът на мястото за лишаване от свобода Добромир Мангъров.

„В момента има оперативна група на МВР, която уточнява какво е станало, как е станало и по каква причина. Но няма никакви данни, които да сочат смъртта му да е свързана с криминално престъпление“, заяви Мангъров.

Горан Горанов е от няколко месеца в бургаския затвор, след като е приключило лечението му в Ловеч, където се настаняват престъпници с психически проблеми. На въпрос дали здравословното му състояние не се е влошило отново, откакто е в Бургас, Мангъров отговори, че той редовно е преглеждан и това, което му е назначавано като лечение и което е било във възможностите на бургаския затвор, е направено.

Последната присъда, която Горан Горанов получи,беше година и половина затвор за побой над надзирател в бургаския затвор. Той беше преместен в затвора в Ловеч, където се лекуваше заради проблеми с психиката. Медиците от съдебно-психиатрична експертиза определиха състоянието му като смесено личностово разстройство, което е болестно разстройство на характера, не същинска психоза.

„Чувам гласове и имам халюцинации постоянно. Биха ми инжекции в затвора, от които още не мога да се движа“ – това заяви пред съда през миналата година Горанов. Той поиска да бъде върнат отново в затвора в Бургас, което желание му бе удовлетворено.

Горан Горанов е известен с множество криминални прояви в Бургас. Не е тайна, че много от тях са извършени под влиянието на наркотици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама