Бургас се включва в Часа на Земята с шествие от „Тройката“ до Моста

09:36, 25 мар 17 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургас е една от близо стоте общини в страната, присъединила се към инициативата Часа на Земята. На днешния 25 март милиони хора в над 170 държави по света ще загасят светлините от 20,30 до 21,30 ч., за да привлекат вниманието на съграждани, бизнеси, учени и правителства към спешната нужда от действия срещу климатичните промени.

В град Бургас Часът на Земята ще бъде отбелязан с шествие, организирано от младежката организация на Червения кръст. То ще тръгне от площад "Тройката" в 20,30 часа. Със запалени свещи участниците ще се отправят към Моста, където ще пуснат летящи фенери.

Още 5 общини от областта се включват в инициативата.

Жителите на Малко Търново са поканени да се съберат пред сградата на Туристическия център (до храм „Успение Богородично) и да изключат светлините в 20,30 ч. Под светлината на игриви пламъчета, изскачащи от свещи и факли, те ще се насладят на приятна музика с импровизиран акустичен концерт. И всичко това без електричество, за да се доближат максимално до природата. И там финалът ще е пускането в небето на светещи фенери.

В Поморие също подкрепят инициативата. За целта ще бъде изгасено осветлението на две обществени сгради – Историческия музей и Градската художествена галерия „Дечко Стоев“.

Часът на Земята ще бъде отбелязан и в Приморско, Созопол и Царево. Местните общини приканват жителите символично да изгасяват осветлението в домовете си за един час. „Загаси светлините, отвори очи за планетата!“ е призивът към всеки да се замисли как с начина си на живот може да помогне на планетата, която обитаваме.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама