Бургаски прокурор е предложен за член на ВСС

19:37, 24 мар 17 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Магистрати от Съдебно-следствения район – Бургас са предложили кандидатурата на апелативния прокурор Георги Стойков Кузманов за член на Висшия съдебен съвет от квотата на държавните обвинители, съобщиха от ВСС. В предложението е посочено, че прокурор Кузманов притежава необходимите нравствени, професионални и лични качества да бъде член на ВСС, като със своя прокурорски и административен опит успешно ще представлява и ще защитава интересите на магистратите, съдебните служители и на съдебната система като цяло, издигайки нейния авторитет.

"Като прокурор винаги е работил на образцово ниво, приключвайки с осъдителни присъди тежки наказателни дела със значителна правна и фактическа сложност, между които и първите дела в страната за "трафик на хора" и множество дела срещу "организирани престъпни групи" – пише в мотивите на бургаските му колеги. Имената на 36-има прокурори стоят под предложението за Кузманов.

Георги Кузманов е прокурор от 2001 г., като преди това е бил следовател. В кариерата си като магистрат е натрупал опит в бившата Окръжна следствена служба в Бургас, Районната прокуратура, Софийска градска прокуратура, бил е и командирован национален експерт в Евроджъст в Хага.    

До момента са постъпили шест предложения за изборни членове на ВСС от квотата на прокурорите. Крайният срок, в който могат да бъдат предлагани номинации, изтича в понеделник, 27 март.

Прокурорската колегия на ВСС се състои от 11 членове и включва главния прокурор, четирима членове, избрани пряко от прокурорите, един член избран пряко от следователите, и петима членове избрани от Народното събрание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама