Трима бургаски бойци показаха медалите си от световното по муай тай

17:41, 24 мар 17 / Спорт 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама бургаски шампиони и един вицешампион показаха отличията си от Световното първенство по муай тай, което се проведе в меката на бойното изкуство - тайландската столица Банкок. Това се случи на пресконференция с участието и на кмета Димитър Николов, който дойде лично да поздрави състезателите на бургаския спортен клуб „Самурай“.

Пред медиите застанаха златните медалисти Йордан Янков-Руснака и Станислав Вълчев, както и взелият сребро Петър Калчев. Те са част от общо шестимата бургаски състезатели в националния отбор, завоювали шампионски титли на световното. Злато в Банкок спечели и Стоян Копривленски от СК "Самурай". Бургаски бойци завоюваха още 2 бронзови медала на шампионата на планетата.

За Йордан Янков-Руския това е трета световна титла, спечелена след двегодишно отсъствие от ринга. Той триумфира в категория до 81 кг, като записа 4 победи. До финала е стигнал, побеждавайки общо 11 съперници. Най-корави са били бразилците.

„Успехът е резултат на сериозни тренировки, опит, подготовка, техника, тактика, воля за победа“, заяви Йордан Янков. Той благодари на треньорът си Николай Атанасов и Община Бургас за подкрепата.

Станислав Вълчев спечели първата си световна титла в категория до 60 кг. Европейският шампион се справи със съперници от Иран и Италия, а на финала елиминира световния вицешампион от Испания.

Най-младият от тримата – Петър Калчев, завоюва вицешампионската си титла за юноши в категория до 63.5 кг.

Тримата бойци получиха подаръци от Общината и се снимаха за спомен с кмета Димитър Николов, който им пожела още много нови успехи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама