Търсят име на новия културен център в Несебър

06:55, 24 мар 17 25 700 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Несебър стартира анкета за име на културния дом, който се строи на ул. „Хан Крум“ в близост до пощата в новата част на града.

„Даваме възможност на всеки, който реши да бъде част от обществения и културния живот на Несебър, да изложи своето виждане за име на новата сграда. Искам да обърна внимание, че всяко предложение трябва да бъде обосновано и добре обяснено. Нека авторът да информира защо го е избрал и какво е посланието на наименованието. Ще дадем гласност на трите най-добри предложения, след като изтече срокът за изпращане на предложенията. Целта ни е да изберем име, което хората са харесали най-много“, информира кметът на Несебър Николай Димитров.

Има няколко изисквания при подбора на име на новата многофункционална сграда в Несебър.  Те са: Да е подчинено на функционалното предназначение на сградата: обществена, културна и информационна дейност; Да говори за дейността на сградата; Да създава топло, непретенциозно, приятелско усещане; Да бъде запомнящо се и вдъхновяващо; Да е на български език; Да е разбираемо за широк кръг аудитория - жители и гости на града от различни възрасти; Да не е твърде сложно за произнасяне и ако се използват чуждици, те да са лесни за запомняне и разбираеми.

Културният център ще е четириетажна многофункционална сграда, в която е предвидено да има модерна театрална зала, киносалони, гримьорни, зали за репетиции, зали за събирания, за конгресен туризъм, интерактивна библиотека и Общински информационен център. Културният дом ще се ползва от Общински детски комплекс-Несебър, както и от всички школи по изкуствата на територията на общината.

Крайният срок за изпращане на предложенията е до 23 април тази година. След тази дата ще бъдат обявени трите най-добри, от които да се избере името. Предложенията могат да се изпращат на лични съобщения на фейсбук страницата ShareNessebar.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама