Бургаски роми са въвлечени в измамна схема за социални помощи

15:42, 23 мар 17 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Роми от три бургаски квартала са били въвлечени в измамна схема за социални помощи. Това съобщиха от Община Бургас. Само за последните две седмици организирани групи от "Горно Езерово", "Победа" и "Меден рудник" са подали над 750 заявления за социални помощи. Полицията е уведомена за това още в понеделник по разпореждане на кмета Димитър Николов.

Ромите били излъгани от неизвестни емисари как Община Бургас е спечелила европейски проект, чрез който щели да се раздават по 500 лв. на болен или социално слаб човек.

Това категорично не отговаря на истината, съобщиха от кметството. Помощите, които се отпускат на социално слаби, се гласуват и определят индивидуално за всеки един случай само след решение на Общинския съвет, в който участват представители на всички политически партии. Поради липса на достатъчно средства 131 от подадените заявления през 2016-та година тепърва ще се разглеждат през 2017-та.

Гласуваният бюджет по това перо за настоящата година от Общинският съвет в Бургас е 75 000 лв. Това са собствени, а не европейски средства, като в тази сума влизат помощите за нуждаещите се от спешни операции бургазлии - трансплатации, лечение в чужбина на тежки случаи, включително и закупуване на скъпоструващи лекарства от България и чужбина.

От Община Бургас настояват компетентните органи да разкрият и обявят публично кои лица или политическа партия си позволяват да манипулират бургазлии броени дни преди изборите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама