Обвинен за убийството на дядо си предложи парична гаранция от 10 бона минимум

15:24, 23 мар 17 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Под парична гаранция от минимум 10 000 лв. предложи да бъде пуснат от следствения арест 25-годишният бургазлия Марио Михайлов. Младият мъж е подведен под отговорност за съучастие в убийството на 76-годишния си дядо Васил Петков, извършено на 20 септември миналата година в дома на стареца в село Люлин, община Стралджа. Обвиняем за същото престъпление е и Станислав Василев от квартал Сарафово.

Апелативният съд в Бургас разгледа днес жалбата на Михайлов срещу определение на Окръжния съд в Ямбол, с което му е отказано изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража“. Неговият адвокат посочи, че Марио не е задържан непосредствено след извършването на престъплението, за което е обвинен. Той не е създавал пречки на разследващите убийството, участвал е и в следствен експеримент. Защитникът омаловажи двете предишни присъди на Михайлов – за едното престъпление лежал малко в затвора, а за другото е наказан с общественополезен труд.
Адвокатът заяви, че подзащитния му вече 6 месеца е „зад решетките“ и вече имало условия да му бъде изменена мярката в по-леката „домашен арест“. Като мотив за това той изтъкна и здравословно състояние на неговата майка, която страда от тежко психическо заболяване. След убийството на нейния баща то рязко й се влошило. Затова тя имала нужда единственият й син да е до нея.
Защитникът посочи още, че участието на Марио в непосредственото убийство на неговия дядо се опровергавало от обстоятелството, че парите на стареца, които се намирали под леглото му, са останали непокътнати.От показанията на другия подсъдим по делото – Станислав Василев, ставало ясно, че старецът посрещнал радушно внука си, когато отишли при него в деня на убийството. Това говорило,  че били в добри отношения.

Прокурорът по делото от своя страна не се съгласи жалбата на обвиняемия да бъде одобрена от съда. Той посочи, че анализът на доказателствата, събрани по делото, води до обоснования извод, че постоянната мярка „задържане под стража“ спрямо Михайлов е напълно адекватна. Освен това преди убийството обвиняемият е бил арестуван и за притежание на оръжие.
Самият обвиняем заяви, че се присъединява към казаното от адвоката му и поддържа искането за „домашен арест“. На въпрос на съдията евентуално каква сума би могъл да даде за парична гаранция, Марио каза „10 000 лв. минимум“. Парите щял да събере от роднини и приятели.
След половин час пауза Апелативният съд реши, че потвърждава постоянната марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Марио Михайлов.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама