Бандит с кола опита да избяга от полицията в „Славейков“, но се блъсна в патрулка

14:38, 23 мар 17 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В резултат на получена оперативна информация от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас за придвижването на лице, притежаващо наркотични вещества, служители от сектор „Специализирани полицейски сили“ са спрели лек автомобил „Фолксваген Голф“ в района на комплекс „Славейков“. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Акцията е осъществена вчера около 10:30 ч. Водачът на автомобил не изпълнил полицейските разпореждания и с видимо по-висока скорост се отправил към кв. „Долно Езерово“.

 

Вследствие на потеглянето с висока скорост, шофьорът на „Фолксвагена“ създал предпоставки за възникване на пътни инциденти и рискови ситуации с участието както на леки автомобили, така и на пешеходци. На ул. „Родопа“ в кв. „Долно Езерово“ той спрял, блъскайки се в спрян полицейски автомобил. Водачът на катастрофиралия „Фолксваген“ е установен, въпреки оказаната яростна съпротива – това е криминално проявеният и осъждан Х. Л., на 36 години от с. Драчево, общ. Средец. Регистрациите му са за притежаване и разпространение на наркотични вещества, кражби на вещи и части от МПС, домови кражби и др.

Х. Л. е задържан, като е установено, че шофирал с отнета шофьорска книжка /неправоспособен водач/, с влязло в сила наказателно постановление в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние/. В Районно управление - Средец е налице досъдебно производство за шофиране без свидетелство за правоспособност, по което днес ще му бъде повдигнато обвинение.

 

В компанията на 36-годишния мъж се придвижвала и криминално проявената Ю. И., 28-годишна от Бургас. При извършеното претърсване в купето на автомобила е открито и иззето пликче с метамфетамин.

Х. Л. и Ю. И. са задържани с полицейска заповед  за срок до 24 часа. Водачът отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, за което са му съставени съответните актове по Закона за движение по пътищата. Подобни актове са съставени и за констатираната липса на задължителната застраховка „Гражданска отговорност” и технически преглед на „Фолксваген”-а. 

По случая е образувано бързо полицейско производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама