Вандали изпотрошиха уличните лампи в Созопол

07:00, 23 мар 17 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки осветителни тела са изпочупени на крайбрежната алея в района на морската градина в Созопол, съобщиха от морската Община. Освен стъклените модули зверски са потрошени и лампите, а от ударите са компрометирани и металните стълбове, на които са закрепени осветителните тела.

Община Созопол започна да подменя уличното осветление на възлови места в стария град. Но вместо удовлетворение от добре свършената работа, само след седмица служителите се сблъскали с крайни форми на вандализъм и унищожаване на общинско имущество.

За масовото повреждане на общинската собственост е уведомено Районното управление на полицията в града. Издирват се хулиганите, които са нанесли сериозни щети на осветителните тела. Общинските служители започват огледи на всички осветителни тела в града, за да бъдат приведени в изправност за предстоящия туристически сезон.

В Созопол започва мащабна подмяна в целия град с LED осветителни тела, което ще гарантира както цялостното осветление на града, така и икономии от средствата за осветление.

Ръководството на Общината апелира към гражданите на Созопол да пазят общинското имущество и ако станат свидетели на нови вандалски действия, да алармират за това органите на реда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама