Михаил Цонков и граничарите: Чувстваме се защитени и спокойни

16:07, 22 мар 17 25 517 Шрифт:
Автор:

Главният прокурор Сотир Цацаров и поверената му институция като цяло твърдо застават зад каузата на Михаил Цонков и тримата му бивши колеги и настоящи граничари Живко Петков, Николай Петков и Николай Костов, които получиха обвинителен акт от съда в Турция за умишлено убийство. Това съобщи техният адвокат Росен Кожухаров след срещата с апелативния и окръжния прокурор на Бургас. Магистратите са ги уверили, че държавата с всички свои органи в съответствие с тяхната компетентност ще оказва пълно съдействие при осъществяване на тяхната защита.

По време на срещата е било заявено категорично становище, че няма да бъде допусната екстрадиция в Турция на Цонков и граничните полицаи. По думите на Кожухаров, с получената подкрепа подзащитните му могат да дишат спокойно.

„Малко можем да вземем глътка свеж въздух. Чувстваме се по-защитени и по-спокойни. Радвам се, че нашата държава като институция и компетентни органи застанаха не зад нас, а направо пред нас, което ми дава надежда“, сподели Михаил Цонков.

Думите му бяха подкрепени и от тримата настоящи граничари. Те заявиха, че продължават да си вършат работата по опазване на границата така, както трябва.

По-рано днес с официално писмо домедиите от Прокуратура заявиха, че законова възможност за екстрадиране в Турция на Михаил Цонков и тримата му вече бивши колеги не съществува.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама