Бургаски митничари откриха контрабанден тютюн за наргиле, укрит в хладилник

13:03, 21 мар 17 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

39 кг контрабанден тютюн за наргиле откриха митническите служители на пункта в Лесово в камион с турска регистрация и управляван от турски гражданин, влизащ в България от Турция. Това съобщиха от Агенция „Митници“. Тютюнът е бил укрит в хладилник в шофьорската кабина и в сандъци под ремаркето на камиона. От пригодените тайници са иззети общо 39 пакета с по 1 кг тютюн за наргиле марка „AL FAKHER" с различни аромати. Срещу шофьора на камиона, турски гражданин, е съставен акт за извършено нарушение на Закона за митниците.

Други 15 200 къса /760 кутии/ контрабандни цигари са иззети от митническите служители на МП Лесово при съвместни проверки с митнически мобилни групи през последното денонощие. Цигарите са откри в тайници на четири камиона- два с българска и два с чуждестранна регистрация, пътуващи от Турция за България.

8400 къса /420 кутии/ цигари „L&M" и „Pall Mall" са били укрити в кабината на камион с турска регистрация, управляван от турски гражданин. Други 4000 къса /200 кутии/ цигари с марка „Victory Slims Deluxe" е превозвал в шкафове в шофьорската кабина ирански гражданин. 2 800 къса /140 кутии/ цигари от четири различни търговски марки са открити във фабрични кухини в тавана и под леглата в шофьорските кабини на два камиона с българска регистрация, управлявани от български граждани. Срещу четиримата нарушители са съставени актове по Закона за митниците.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама