БСП-Бургас: Защо ГЕРБ мълчат за намесата на Турция в изборите, ДОСТ ще бъде ли тяхна патерица в парламента

16:49, 20 мар 17 / Политика 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Защо ГЕРБ мълчат за намесата на Турция в изборите?” Това е един от въпросите, който отправя местният лидер на БСП-Бургас и втори в листата на коалиция „БСП за България” Николай Тишев към кандидатите за народни представители на ГЕРБ-Бургас. Той се обръща към тях, тъй като председателят на ГЕРБ Бойко Борисов мълчи по темата и не взима никакво отношение.

„Знаете, че имаше изявление от турски кмет относно това, че турският език трябва да стане втори официален в България. Турската държава заплашва, че ще пуснат 15 хиляди мигранти на месец към Европа. Това е абсолютно недопустима намеса във вътрешните работи на България. Бойко Борисов мълчи. Единственото, което той каза, е, че не трябва да си разваляме добросъседските отношения с Турция и трябва да имаме дружелюбен тон, което за нас е неприемливо. И след като той отказа да говори, ние очакваме кандидатите за народни представители на ГЕРБ в Бургас да вземат отношение по въпроса. Защото Бургас е на границата с Турция. Това касае най-много местните жители” – заяви Тишев. Друг въпрос, който той задава, е – ще бъде ли ДОСТ патерица на ГЕРБ в следващия парламент, ако влезе.

„Бойко Борисов заявява, че ГЕРБ никога не са правили коалиция с ДПС и няма да направят и с ДОСТ. Само че на практика те бяха в коалиция на президентските избори, когато ДОСТ дадоха своята подкрепа  и ГЕРБ я приеха” – посочи още Николай Тишев.

Христо Панайотов, който също е кандидат за народен представител на „БСП за България” в Бургас също отправи питане към ГЕРБ-Бургас.

„Каква е договорката между Бойко Борисов и г-н Ердоган? Очевидно на президентските избори подкрепата за Цецка Цачева се видя много отчетливо от резултатите в Турция. Това се видя и в доста от районите със смесено население. През партия ДОСТ гласовете отидоха за президентската двойка на ГЕРБ” – коментира Панайотов и каза друго интересно съвпадение - след тази договорка доста от противниците на Ердоган в България, поради една или друга причина, без съд и присъда, бяха върнати на турската държава.

„Малко преди края на кабинета Борисов 2 имаше среща между българския министър-председател и турския министър председател. Бойко Борисов тогава беше приет от Ердоган на турска територия. От тази среща основната позиция, която изрази Бойко Борисов, е, че трябва да отпаднат визите за турските граждани. Има някаква договорка между двете страни. Очевидно г-н Борисов играе твърдо на страната на г-н Ердоган. Затова ние питаме каква е договорката и къде е мястото на България в нея” – допълни Панайотов.

В заключение социалистите посочиха, че трябва да има някаква реакция от страна на кандидатите за народни представители на ГЕРБ-Бургас, тъй като те дължат отговорите на тези въпроси на бургазлии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама