„Метъл за смет“ мина ударно през Бургас

16:13, 20 мар 17 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Музикантите от група GRIMAZE стартираха ударно турнето си „Метъл за смет 2” в Бургас. В събота вечерта те пяха в известен местен бар, а в неделя следобед почистиха боровата горичка в комплекс „Меден рудник“. Заедно с 15-ина техни фенове и доброволци те събраха около 50 чували с боклуци.

„В почистванията основно се включиха хора от публиката - приятели, с които споделяме музиката и любовта към метъла” – казаха от групата. Сега разхождащите се в гората хора ще могат да се радват на зеленина без разхвърляни битови отпадъци сред нея.

Освен с музика в GRIMAZE активно се занимават с инициативата „Да Живеем в Чистота”, покрай която им хрумва идеята за турнетата.

„Казват, че човек е това, което оставя след себе си. Макар че с бандата не изхвърляме отпадъци в природата, един ден решихме, че не можем просто да се разхождаме, да се радваме на слънцето и да подминаваме целия този боклук навсякъде. В този ден събрахме първите си няколко чувала отпадъци и чувството беше толкова яко, че го препоръчваме на всички” – казват от GRIMAZE.

Музикантите направиха същото и във Варна, а турнето им с концерти и почистване на отпадъци продължава в Севлиево, Плевен, Русе, София, Стара Загора, Велико Търново и Пловдив.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама