„Летящите грузинци“ пристигат в Бургас (видео)

11:11, 20 мар 17 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният балет на Грузия „Сухишвили” отново пристига в Бургас. „Летящите грузинци” ще разтърсят залите на 6 български града през това лято, като спектакълът им пред бургазлии е насрочен за 12 юни. 

Балетистите ще сътворят 120-минутна буря на сцената - със съвършенство в танца, с плавните, пързалящи движения при жените и зрелище с кръв, пот и искри от саби и ножове при мъжете, които единствени в света танцуват на пръсти, без помощта на палци и туфли.

„Сухишвили” ще посети България в състав от 70 танцьори, собствен оркестър и гардероб за милиони - 600 автентични грузински костюма, ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни и саби и ножове, изработени от стари грузински майстори – запазената марка на „Летящите грузинци”. 

Главен хореограф на двучасовия спектакъл е творческият гений Илико Сухишвили-младши -  филантроп, ексцентрик, родолюбец. Художествен ръководител е Нино Сухишвили. През миналата година двамата са застраховали колектива и гардероба на  балета с уникална полица от златен пергамент с лимит, равен на 1 милион грузински лари (370  000 долара).

[[{"fid":"71174","view_mode":"video_standart","fields":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""}},"attributes":{"alt":"Национално турне на \"Сухишвили\" юни 2017","height":526,"width":1000,"class":"media-element file-video-standart","data-delta":"1"},"link_text":null}]]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама