• Снимка: Topnovini.bg

Кръгла маса на тема "Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса" ще се проведе на 30 март в Smart Center - Бургас. Форумът се организира със съдействието на Община Бургас и е част от проекта Road Show 2017 на ICT Media, Българската аутсорсинг асоциация и Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България.

В дискусията ще участват кметът Димитър Николов; Олга Стоичкова, председател на УС на Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС) и търговски директор на Sofia Airport Center; Стефан Бумов, председател на борда на директорите и съосновател на Българска аутсорсинг асоциация (БАА), главен оперативен директор на HeleCloud; Доц. д-р Магдалена Миткова, ректор на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас.

Проектът "Road Show 2017" има за цел да създаде предпоставки за развитие на регионите чрез подобряване на бизнес климата в тях. Обект на дискусията ще бъдат темите за намиране на подходящи кадри чрез взаимодействие с местни университети, осигуряване на преференциални условия за инвестиция в изграждане на модерни бизнес сгради в региона и подобряване условията за сътрудничество между местните власти, университетите и бизнеса.

Миналата година Българската аутсорсинг асоциация отличи Бургас като най-перспективна дестинация за развитие на този вид индустрия. Междувременно, в началото на 2017-та, бе учреден обществен съвет към кмета Димитър Николов, който да подпомага логистично именно аутсорсинг и ИТ компании с интерес да работят тук. От октомври миналата година Община Бургас за първи път подпомага финансово 60 студенти от компютърните специалности в двата местни университета, като заплаща семестриалните им такси. Английски език и компютърна грамотност тук се изучават още в детската градина. Всичко това е част от общинската политика за привличане на инвестиции в сектора.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно