„Нефтохимик“ се срина срещу „Черно море“

20:17, 19 мар 17 / Спорт 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пролетният възход на футболния „Нефтохимик“ приключи – „шейховете“ загубиха от варненския „Черно море“ с 1:3 в един от най-оспорваните двубои от 25-ия кръг на Първа лига. Срещата се игра пред повече от 3000 зрители на стадион „Лазур“. „Моряците“ успяха да се възползват от малкото си голови положения и да грабнат трите точки в „морското дерби“.

Срещата започна с прекрасна възможност за „Нефтохимик“. В 10-ата минута Иван Вълчанов се възползва от грешка на вратарят на варненци Дюлгеров и спечели дузпа. Галин Иванов застана зад топката, но стражът се реабилитира и спаси. Срещата продължи да бъде двуостра и в 25-ата минута „Черно море“ можеше да открие резултата, но Михаил Венков с глава нацели напречната греда.

В 31-ата минута се случи най-спорната ситуация в двубоя. След корнер за „Нефтохимик“ Яни Пехливанов стреля с глава, топката се отби от горната греда и тупна на гол линията на „моряците“, а от повторенията се видя, че е преминала линията и съдиите неправилно не са признали попадението за Нафтата. До края на полувремето Галин Иванов успя да се разпише, но попадението бе отменено заради засада.

През втората част отново битката властваше, но гостите успяха да отбележат два бързи гола. Марек Кузма се появи в игра и в рамките само на 3 минути, между 69 и 72 отбеляза две попадения. И точно когато срещата изглеждаше решена, Георги Вълчев от „Нефтохимик“ отбеляза красив гол и върна интригата в двубоя.

До края още една спорна ситуация разгневи хората по трибуните, след като реферът Ангел Ангелов не отсъди дузпа за домакините при пробив на Владислав Романов. В добавеното време при контраатака Лопес от „Черно море“ се оказа на добра позиция и оформи крайното 1:3.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама